Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони !

    НЕВИЖДАН ФУРОР ПРЕДИЗВИКА ПЪРВИЯТ ПРАЗНИК НА МИГ БЯЛА СЛАТИНА

    СЪБИТИЕТО ПОД НАСЛОВ „ПЛОДОРОДНА ТЕРИТОРИЯ“ СЕ ПРОВЕДЕ В РАМКИТЕ НА ПАНАИРНИТЕ ДНИ НА ГРАДА

    Невиждан интерес предизвика първият празник на МИГ Бяла Слатина, който се състоя навръх Кръстовден, 14 септември. Грандиозното събитие, което се проведе паралелно с панаирните дни на града, беше посетено от стотици жители и гости на Бяла Слатина. В програмата бяха включени много забавления за малки и големи, а трескавата подготовка се увенча с успех за организаторите.

    Още от ранните часове на съботния ден, местността „Лесопарка“ бе обзета от празнично настроение и изпълнена с хора. Там ги чакаше специално изградена за празника сцена и шатри за участниците в надпреварата за най-красиво аранжиран кът на читалище от територията. Водещ на събитието беше г-н „Попитахме сто човека“ - вечно усмихнатият Цецо от „Семейни войни“.

    Кметът на Общината и председател на УС на Сдружение „МИГ Бяла Слатина“ - инж. Иво Цветков приветства присъстващите с добре дошли и представи пред всички дейността на МИГ, както и възможностите за финансиране на проекти по мерките от Стратегията за ВОМР. „За да може успешно да реализираме Стратегията и да развием територията си, сега, повече от всякога, се нуждаем от засилено партньорството между публичния и реалния сектор“ - подчерта градоначалникът.